Enzimek

Zimopec PX1 (pektinbontó enzim, fehérjebontó hatással)

zimopec px1 Préseléskor: több szín és aroma nyerése és rövidített préselési művelet. A ZIMOPEC PX 1 pektinbontó és fehérjebontó/ sejtfalroncsoló képessége lehetővé teszi, hogy a préselési mûvelet során hatékonyabban táródjanak fel a szõlõszemek sejtjei. Ezzel a módszerrel mind a színanyagok, mind az aromaanyagok kinyerése hatékonyabb és rövidebb idõt vesz igénybe. Másfelõl a fehérjebontó tulajdonság csökkenti a habképzõdést és a színvesztést.

Leírás pdf

Kiszerelés:

500 g-os doboz. 25 kg-os doboz.

Zimopec P 110L (pektinbontó enzim, flotáció elősegítésére)

zimopec p 110l Pektinbontó hatású folyékony enzimkészítmény, amelyet az Aspergillus niger törzsbõl nyertek. A ZIMOPEC P 110 L cefrék, mustok és gyümölcslevek kezelésére való, teljesen lebontja a pektineket, ezzel megkönnyíti a préselést és a késõbbi derítési és szûrési mûveleteket.

Leírás pdf

Kiszerelés:

1 kg-os flakon. 25 kg-os mûanyag kanna.

Zimopec PML (pektinbontó enzim)

Pektinbontó hatással rendelkezõ enzimkészítmény, melyet az Aspergillus niger gomba törzsébõl nyertek. A ZIMOPEC PML-ben poligalakturonáz enzim van, így a kezelt anyag a tökéletes pektinbontás mellett nem pépesedik el. Ezek a tulajdonságok teszik a ZIMOPEC PML-t speciálisan alkalmassá a sajtolás optimalizálására oly módon, hogy a szilárd anyagrészecskék túlzott elfolyósítása nélkül fejti ki hatását.

Leírás pdf

Kiszerelés:

25 kg-os mûanyag kanna. 1 kg-os flakon.

Zimopec AM (keményítő enzimkészítmény gyümölcslevekhez)

A ZIMOPEC AM olyan specifikus termék, mely megakadályozza az amidtartalom okozta homályosodást. Olyan esetekben, mikor nem teljesen érett gyümölcsöt préselünk és a hõkezelés alkalmával (pl. az aroma megõrzés érdekében) az amidok granuláris formáról kolloiddá változnak, és ily módon okoznák a lézavarosodást koncentrátumok esetében is. A ZIMOPEC AM a derítési fázisban fejti ki hatását, a pektinbontó enzimmel együtt (ZIMOPEC P 110 L vagy AR) a hõkezelés után. Alkalmazása 45–50 oC hõmérsékletig javasolt.

Leírás pdf

Kiszerelés:

25 kg-os műanyag kanna. 1 kg-os flakon.

Zimopec AR (pektinbontó enzimkészítmény, arabináz kiválasztó hatással)

A ZIMOPEC AR termék használata a levek derítési fázisában javasolt. Alkalmazásával – különösen a nagy nyomású préselés esetén lép fel nagy pektintartalom –, érhetõ el a lében lévõ pektin és arabináz lebontása, melyek elsõsorban felelõsek a zavarosság jelenségéért, fõként a tömény levek esetében.

Leírás pdf

Kiszerelés:

25 kg-os műanyag kanna.

Zimopec MPX (granulált pektinbontó enzimkészítmény)

Kevésbé egészséges szüret esetén, mikor jelen van a Botrytis cinerea, könnyen megemelkedhet a mustban a ß-glukanáz koncentráció, amely később nehézségeket okozhat a derítés és a szűrés fázisaiban.

Leírás pdf

Kiszerelés:

500 g-os zárt csomagokban.

Ovolys (almasavbomlás szabályozására)

ovolys Lisozima klórhidrát. Az OVOLYS olyan enzim, mely muranidasica és chitolitica tevékenységgel bír. Ez a tevékenysége okozza a gram+ baktérium sejtfalának lebomlását, és így a sejtek lízisét(szakadás).

Leírás pdf

Kiszerelés:

1 kg-os kiszerelésben.