Kovaföldek

DIACEL kovaföldek

Válogatott alapanyagokból készülõ, minõségi amerikai kovaföldek. A DIACEL kovaföldek kémiailag és mechanikailag igen tiszta anyagok, amelyek a megszûrt borban vagy egyéb, kezelt folyadékban nem okoznak káros fizikai vagy kémiai elváltozásokat. A DIACEL kovaföldek változatos alakú, nagy felületû szemcsék. A kovaföldszemcsék a szûrõben sûrû, de porózus réteget képeznek, amelyek pórusain csak a szilárd részecskéktõl és zavarosító anyagoktól mentes folyadék jut át.A DIACEL által végzett szûrés nem kizárólag a szitahatáson alapszik, mert számos laboratóriumi kísérlet bizonyítja, hogy adszorpciós tulajdonságú is, például a fehérje természetû anyagokkal szemben, így a pórusméreténél kisebb anyagok egy részét is képes megkötni. A nagyobb szemcseméretû kovaföld a zavarosabb, a kisebb szemcseméretû a tisztább folyadékok szûrésére szolgál.

DIACEL kovaföldek

diacel A kovaföldszûrés alkalmas zavaros újborok, esetleg mustok szûrésére, de a leghatékonyabb derített borok esetén. A PERDOMINI által kifejlesztett DIACEL termékcsalád bármilyen szûrési területen alkalmazható a szûrendõ anyag jellegét és viszkozitását figyelembe véve: sör, bor, ecet, olajok, gyümölcslevek, gyümölcsbor, cukor, zselatin, zsírok, olajszármazékok (DIACEL CF/SS, CF/S) kezelésében. Antibiotikumok, amidok, kémiai, gyógyszerészetianyagok, oldószerek, lágyítószerek, kenõanyagok szûrésekor (DIACEL CF/MM, CF/M). Sörlevek, szõlõmustok, gyümölcslevek, olajok, antibiotikumok, szörpök, uszodai víz szûrésekor (DIACEL CF/V, CF/VV, FW 80).

Leírás pdf

Kiszerelés:

20 kg-os zsák.

Adagolás és alkalmazás: Keverjük el a DIACEL-t vízben vagy tiszta kezelésre váró anyagban 500–1000 g/m2 arányban a szûrõfelületre vonatkoztatva. Kiváló eredmény érhetõ el a DIACEL és a DRENOPOR együttes alkalmazásával. A szûrési folyamat alatt adjunk a szûrendõ anyaghoz, 50–120 g/hl mennyiségben a termék tisztaságától függõen.

CELITE kovaföldek

Típus Szemcseméret Ajánlás
Filtercel-e 2,5 µm finom szűrés
Celitet 574 2,5 µm finom szűrés
Standard Super Cel 3,5 µm finom szűrés
Hyflo-Super-Cel 7 µm finom szűrés
Celite 535 13 µm finom szűrés
Celite 545 17 µm durva szűrés
Fibracel - alapréteg